снимка: БулфотоДъжд у нас - във вторник в югоизточната половина от страната,

...
снимка: БулфотоДъжд у нас - във вторник в югоизточната половина от страната,
Коментари Харесай

Вятър и по-ниски температури от понеделник

снимка: Булфото

Дъжд у нас - във вторник в югоизточната половина от страната, а в сряда - в западната, в планините ще вали и сняг.

Температурите ще тръгнат надолу.

Съвсем към своя край, март ни сподели, че може да бъде и пролетен месец.

Температурите през днешния ден следобяд на доста места доближиха 20  градус а, най-топло беше в Пловдив - 22  градус а. Следобед, обаче се появи и северозападен  вятър , с пориви сред 60 и 72 км/ч.

Утре ще продължи да духа до сдържан северозападен, в източните региони - северен  вятър , с който ще проникне малко по- мраз ен въздух. Температурите сутринта ще са от 1° до 6°, а оптималните за деня ще са сред 12° и 17°. Облачността ще остане променлива, след обяд по-често забележителна и на обособени места в планинските и източните региони ще превали дъжд, в това число и по северното Черноморие, осведоми Българска национална телевизия.

В планините, на височина над към 1500 метра ще вали сняг, а в по-ниското ще превалява дъжд. Ще духа сдържан до мощен северозападен  вятър , с който ще нахлуе по- мраз ен въздух. Температурите в курортите ще са 2-3  градус а над нулата, в региона на Алеко към минус 2. Опасността от лавини отвън обработените писти в ски курортите остава висока.

Слънчево  време  утре на Пиренеите, в Западна Европа и Италия. Над останалата част от континента ще е най-вече облачно. Слаби валежи от дъжд ще има в Полша, Прибалтика, Южна Швеция, Финландия и Източна Украйна.

На Балканите температурите към този момент ще са близки до нормалните за края на месеца. На обособени места в източните региони от полуострова, както и по-късно денем в Гърция, ще превали дъжд.

Дъжд и у нас - във вторник в югоизточната половина от страната, а в сряда - в западната, в планините ще вали и сняг. Дневните температури още малко ще се намалят - оптималните ще бъдат най-вече сред 10° и 15°. В четвъртък и петък ще е слънчево. Температурите ще се покачват и в петък ще доближават и надвишават 20°.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР